B1 B3 B4 B5

Politiehuis, Brugge (B)

Begin 2013 zal het politiecommissariaat van Brugge verhuizen naar een gloednieuw onderkomen aan de Coiseaukaai. De meest belangrijke onderscheidende factoren in het ontwerp van Beel & Achtergael Architecten en Technum zijn de compactheid van het gebouw, energiezuinigheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en klantenservice.

Het Slimline vloersysteem levert een belangrijke bijdrage aan de bereikte materiaalbesparing, gewichtsbesparing, energiebesparing, aanpasbaarheid en duurzaamheid van dit gebouw. 

Het winnende ontwerp werd geprezen voor de verfrissende soberheid, het grote gebruiksgemak, zowel nu als in de toekomst, en de flexibiliteit. De jury: “Dit project scoort zowel naar energieprestatie als naar CO2 het best. Bovendien heeft dit bouwteam zoveel mogelijk materiaal proberen te besparen door het structureel beton te beperken en te werken met een lichte staalstructuur. Dit ontwerp heeft een aanzienlijk duurzaamheidpotentieel."  

Het gebouw meet ongeveer 125 bij 58 meter en bestaat uit een administratief en een logistiek complex. Het 4.400m2 grote logistieke complex biedt plaats aan de voertuigenvloot en 1.100m2 cellenblokken. Het administratieve complex zal een werkplek bieden aan 150 personen in ongeveer 6.700m2 meter kantoorruimte.