Buitengevel [1600x1200] IMG_1090 P1000652 [800x600] IMG_7239 [1600x1200]

Bosch Siemens, Park20I20, Hoofddorp

Park 20|20 te Hoofddorp is het eerste duurzame full-service kantorenpark van Nederland. Uitgangspunten als duurzaamheid en flexibele, multi-inzetbare gebouwen hoog in het vaandel. De Slimlinevloeren zijn hier toegepast in het kantoorgebouw van Bosch Siemens.

Op Park 20|20 worden de komende jaren circa 92.000 m2 kantoren op maat ontwikkeld, circa 3700 m2 faciliteiten, half verdiept parkeren en een hotel met conferentieruimten.. Het masterplan voor Park 20/20 werd ontwikkeld door de Amerikaanse architect William McDonough. Hij heeft met de Duitse biochemicus Michael Braungart een nieuwe visie bedacht op duurzaam ontwerpen en de ontwikkeling van duurzame producten.

Kernelement in zijn cradle to cradle (C2C) filosofie is: afval = voedsel. C2C-producten moeten wanneer ze worden afgedankt, volledig uit elkaar te halen zijn. Hierdoor worden de elementen teruggegeven aan de biologische of technische kringlopen. Slimline vloeren zijn bij uitstek geschikt wanneer duurzaamheidsdoelstellingen hoog in het vaandel staan. Met het vloersysteem wordt bespaard op betonverbruik en transportkosten gedurende het bouwproces. In de exploitatie van het gebouw kan door slimme toepassing van bouwdeelactivering bespaard worden op het energieverbruik. Daarnaast kan de levensduur van een gebouw aanzienlijk verlengd worden doordat de functionaliteit eenvoudig kan worden aangepast.

Wanneer een gebouw alsnog gedemonteerd wordt, kunnen de plafondplaten opnieuw worden ingezet in een nieuwe constructie. Bovendien biedt de Slimline vloer volop ruimte om kabels en leidingen onder te brengen. De gebouwen krijgen dus geen verlaagd plafond en dat betekent dat de bruto verdiepingshoogte omlaag kan, wat materiaalbesparingen tot wel 20 procent oplevert. Voor een lichter gebouw kan immers ook de fundering lichter worden uitgevoerd. Met het toepassen van de Slimline vloer slaan we een grote slag in het besparen van materialen.