Kraanspoor XU0T1551 [800x600] 09 - Kraanspoor Akoestische maatregelen BDA (2)

Kraanspoor, Amsterdam

Het 270 meter lange en 13 meter brede ontwerp van Ontwerpgroep Trude Hooykaas is een bijzondere combinatie van authenticiteit en moderne architectuur. Puur van vorm met een industriƫle signatuur. Er is in Kraanspoor zo min mogelijk architectuur toegepast, waardoor het gebouw een sobere, maar robuuste uitstraling heeft Betonconstructie

Er is bij de bouw gebruikgemaakt van de bestaande betonconstructie - het voormalige kraanspoor -, waarop het werkgebouw is gerealiseerd. Mede door de volledig glazen gevel is Kraanspoor een in het oog springend object op historisch fundament. Een markant pand dat maximaal uitzicht biedt op de omgeving. Een lichtgewicht van kaliber.

Dit imposante, maar slanke werkgebouw kon ondermeer ontwikkeld worden dankzij de toepassing van het Slimline-vloerconcept, dat een maximum gewicht realiseert van slechts 250 kg/m2 voor dit project.

Over de historie en architectuur van het gebouw verscheen in 2009 bij Uitgeverij Architectura & Natura een monografie. Meer informatie.

Het Kraanspoor is winnaar van diverse awards.

en de Nationale renovatieprijs.