EKP gebouw Doorkijk naar zwevende vloer plafonddelen EKP 8943_fullimage_post3_3072x2048-580x386

EKP Gebouw, Rotterdam

Het voormalige stationspostkantoor is een belangrijk ontwerp van de broers Kraaijvanger uit de periode van wederopbouw na WO II. Het gebouw is een functioneel en rationeel gebouw, met een tijdloze gevel en subtiele details. De innovatieve dubbele gevel zorgt voor een prettig binnenklimaat. De kunst is in dit gebouw geïntegreerd in het ontwerp. Zo maken de glasmozaïeken van Louis van Roode het trappenhuis tot een prachtige beleving. De markante vormgeving heeft er voor gezorgd dat het gebouw een gemeentelijk monument is.

Central Post is het voormalige stationspostkantoor gelegen naast het Centraal Station in Rotterdam. het pand wordt herontwikkeld tot een modern kantoor verzamelgebouw. Central Post vormt een belangrijk onderdeel in de herinrichting van het Centraal Stationsgebied tot een bruisend zakencentrum in de binnenstad

Central Post wordt herontwikkeld door LSI projectontwikkeling in samenwerking met Fortress. Het gebouw bestaat uit 14 verdiepingen en twee kelder etages waar 320 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Op de begane grond komen publieke en openbare functies zoals winkels en horeca gelegenheden. Bezoekers, voorbijgangers en natuurlijk werknemers van gebruikers van Central Post kunnen hier ontspannen.