Boerhaave1 Boerhaave2 Boerhaave3 Boerhaave4

Amstelcampus Boerhaavegebouw, Amsterdam

In maart 2013 zijn de 154 zelfstandige studentenwoningen in het  Boerhaavegebouw  opgeleverd. De woningen hebben allen een eigen keuken en badkamer. De meeste woningen zijn ongeveer 27 m2 groot. De woningen zijn gebouwd in opdracht van Woonstichting De Key. 

De door KPF en Studio V ontworpen gebouwen Wibautgebouw en Boerhaavegebouw maken deel uit van de nieuwbouw; twee multifunctionele gebouwen die onderwijs combineren met sport, wonen en ontmoeting. Op de Boerhaavelocatie (ca. 20.000 m2 BVO) wordt het domein Maatschappij en Recht gevestigd. Naast onderwijsvoorzieningen worden op deze locatie circa 154 studentenwoningen en een aantal sportvoorzieningen gerealiseerd.

Met de keuze voor het Slimline vloersysteem wordt niet alleen dubbel grondgebruik gerealiseerd met de appartementen boven de sporthal, maar worden ook de mogelijkheden om de woonruimtes op termijn te kunnen aanpassen optimaal behouden. Doordat de installaties bereikbaar blijven wordt binnen het bestaande gebouw een vrije indeelbaarheid gecreëerd, wat tevens bijdraagt aan de hoge duurzaamheidscore van dit gebouw.

Het project is aanbesteed op basis van een concept-bestek, waarna het ontwerp door een intensieve samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerende partijen is geoptimaliseerd. Het duurzame karakter wordt onderschreven door het feit dat de Amstelcampus in februari 2012 de Duurzaamheidsprijs heeft ontvangen. Mark Borst, Projectleider Duurzaamheid Amstelcampus, nam de prijs tijdens het Greenforum van de Provada in ontvangst uit handen van Gerjan Dahm, Director Advisory Group Waste & Energy van Royal Haskoning. 

Meer informatie over de Amstelcampus vindt u hier.

Bron projecttekst en (interieur)foto's: Woonstichting De Key