fenetre kontakt_01_nr_09 van_onderaf_01 DSCN1592

La Fenêtre, Den Haag

Het prestigieuze appartementencomplex van architect Rudy Uytenhaak maakt deel uit van 'de Grotiusplaats', een gebied dat heringericht is door de Spaanse stedenbouwkundige Joan Busquets.

La Fenêtre, 'venster op Den Haag', is een zogenaamd inbreidingsproject, op een steenworp afstand van het stadshart en het Centraal Station. Boven de drielaagse parkeergarage begint op ongeveer 12,5 meter hoogte het imposante woongebouw. De hoogste verdieping ligt op zo'n 70 meter hoogte.

Vrij indeelbaar

Door de toepassing van het Slimline-vloerconcept zijn de woningen vrij indeelbaar; kopers konden wijzigingen ten opzichte van de standaardindeling al op de tekentafel aangeven. In combinatie met het staalskelet en lichte, verplaatsbare systeemwanden ontstaat op die manier een optimale functionele flexibliteit. Door het geringe gewicht van de Slimline-vloeren, kon La Fenêtre op een transparante, stalen constructie worden gebouwd, die het gevoel van veiligheid vergroot. Bij conventionele vloeren zou een meer gesloten betonnen constructie moeten worden toegepast. La Fenêtre is een zogenaamd IFD-demonstratieproject dat gesubsidieerd is door de SEV (Ministerie van VROM en EZ).

La Fenetre is een IFD demonstratie project gesubsidieerd door de SEV (ministerie van VROM en EZ)