Funen! DSCN0614-B MVC-014F-B DSCN0583-B

Funen, Amsterdam

In de ronding van het spoor staat de Sporenboog, een ruim appartementencomplex met 5 tot 8 verdiepingen. Het gebouw biedt vanaf de bovenste woonlagen een fantastisch uitzicht over de stad en het Oostelijk Havengebied.

Binnenin het gebouw zijn veel verschillende type woningen: appartementen, maisonnettes en penthouses. Sommige appartementen op de begane grond hebben een inpandige parkeerplaats. De meeste woningen hebben een patio, serre of terras met uitzicht op het rustige en groene Funenpark, een paar appartementen hebben uitzicht op de Cruquiuskade.

De oppervlakten variëren van 76 m² tot 164 m², verdeeld over 2 tot 5 kamers. Naast de 85 koopappartementen bevinden zich in de Sporenboog (met een overspanning van 36 meter!) vijf bouwlagen met een aantal huurwoningen, waaronder startersappartementen en studentenwoningen vanaf 38 m2.

Het is mogelijk om deze appartementen te vergroten door de woningscheidende wanden te verwijderen. Op deze manier kan een studentenwoning met de bewoner meegroeien.