Het Slimline-vloerconcept

Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en flexibeler dan alternatieve vloer- en plafondsystemen en wordt gekenmerkt door uitstekende geluidisolerende eigenschappen. Dit maakt het Slimline-vloerconcept geschikt voor toepassing in onder meer kantoren, appartementencomplexen, woonzorgcomplexen en bij bouwen op bestaande fundering.

Plafondplaat

presenta-01BB Het Slimline-basiselement is een betonnen plafondplaat met ingestorte staalprofielen. De plafondplaat is ca. 70 mm dik en is meestal voorzien van leidingen, waarmee het plafond kan worden gekoeld en desgewenst verwarmd. Dankzij de dunne plaat wordt de ruimte snel gekoeld of verwarmd.


Installatieruimte

presenta-04BB Eén van de eigenschappen van Slimline is de optimale bereikbaarheid van leidingen en installaties via de vloer. In de praktijk is er daardoor buiten de schacht minimaal tot geen cross-over met horizontale leidingen. Veranderen van de binnenruimte wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd.

Topvloer

presenta-09BB De topvloer bij Slimline kan vast, flexibel of een combinatie van beide zijn. Een vaste vloer is over het algemeen voorzien van vloerverwarming om een beter binnenklimaat te realiseren. De topvloer wordt akoestisch ontkoppeld van de hoofddraagconstructie.