Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

VC5 VC2a VC3a VC1a

Eerste BREEAM-NL Outstanding gebouw met Slimline

5 september 2013

De Venco Campus, het nieuwe ei-vormige onderkomen waar drie verschillende bedrijfsonderdelen van de Venco Groep werden verenigd, is een state-of-the-art duurzaam gebouw.

Tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week is in het Lucent Danstheater het BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat aan de Venco Groep overhandigd. De Venco Campus is het eerste gebouw in Nederland met 5 sterren, ofwel BREEAM Outstanding; de hoogst haalbare score. Al eerder vekreeg de Venco Campus een 4 sterren status.

Duurzaamheid, innovatie, flexibiliteit en transparantie vormden de uitgangspunten bij dit toekomstbestendig onderkomen van ongeveer 30.000m2. Een commissie van deskundigen (onder leiding van professor Lichtenberg) concludeerde dat het ontwerp en de uitvoering van de Venco Campus een zeer goed voorbeeld is van duurzaam bouwen.

De ambities zijn deels gerealiseerd door de toepassing van het Slimline vloersysteem. Zo draagt Slimline bij aan de duurzaamheid door het lichte gewicht en beperkt materiaalgebruik. Op gebied van innovatie wordt de volledig holle vloer gebruikt als plenum. Door Slimline te combineren met een computertegelvloer blijven alle installaties altijd bereikbaar en zijn de gebruikruimtes altijd flexibel in te delen en aanpasbaar. Ten slotte worden de grote overspanningen met een zeer slanke vloer gerealiseerd, waardoor de slankheid en transparantie worden benadrukt.

Slimline Buildings feliciteert de Venco Groep met deze prachtige kroon op de Venco Campus!