Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Slimline behaalt milieuklasse 2A

31 januari 2013

Per 1 januari 2013 is het verplicht om een milieuprestatieberekening in te dienen bij iedere bouwvergunningsaanvraag. De duurzaamheidsscore van de verschillende typen verdiepingsvloeren is om die reden uitermate actueel. Enkele van de beschikbare (digitale) rekeninstrumenten waarmee (onder meer) verdiepingsvloeren kunnen worden beoordeeld zijn ingericht op basis van de Nationale Milieudatabase, maar er circuleert ook informatie die gebaseerd is op verouderde of zelfs foutieve data.

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is een Nederlandse autoriteit op het gebied van het beoordelen van milieuprestaties, en maakt gebruik van de Nationale Milieudatabase voor bijvoorbeeld de CO2-uitstoot als gevolg van de verschillende toegepaste materialen.

De meest recente publicatie van het NIBE vergelijkt de meest toegepaste verdiepingsvloeren op het gebied van milieukosten per m2. Het Slimline vloersysteem behaalt een zilveren positie na de houten kanaalplaatvloer, goed voor milieuklasse 2A. Daarmee is het Slimline vloersysteem 35% duurzamer dan de traditionele kanaalplaatvloer, en zelfs bijna 42% duurzamer dan de breedplaat of bollenplaatvloer. Het Slimline vloersysteem bewijst zich als een uiterst milieubewuste keuze.

Klik hieronder voor de vergelijking van verdiepingsvloeren bij een overspanning van 7,2 meter:

NIBE72s

Noot: Slimline is als enige van de vergeleken vloersystemen berekend inclusief de (zwevende) topvloer (=afwerklaag), wat een aanvullende voordeel oplevert in de totale duurzaamheids-berekening.

Klik hier voor de vergelijking of bezoek de site van het NIBE.