Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Brugge2 Brugge3 Brugge1 Brugge5

Duurzaamheid wint met Slimline in België

5 september 2012

 Eind 2012 zal het politiecommissariaat van Brugge verhuizen naar het gloednieuwe onderkomen aan de Coiseaukaai. Het gebouw meet ongeveer 125 bij 58 meter en bestaat uit een administratief en een logistiek complex. Het 4.400 vierkante meter grote logistieke complex biedt plaats aan de voertuigenvloot en 1.100 vierkante meter cellenblokken. Het administratieve complex zal een werkplek bieden aan 150 personen in ongeveer 6.700 vierkante meter kantoorruimte.

Naar aanleiding van de ontwerpwedstrijd presenteerden teams van Rau – Transoffice Architecten, Crepain Binst Architectuur en Beel & Achtergael – Technum hun plannen in augustus 2010.

De jury, voorgezeten door Prof. Ir. F.M. Claus (Claus en Kaan Architecten) kwam op maandag 23 augustus 2010 bijeen en nomineerde haar winnaar: de coöperatie ‘Beel & Achtergael Architecten – Technum’ (ontwerpteam), N.V. Algemene Ondernemingen Robert Wyckaert (aannemer), Bureau Bs Smets (landschapsarchitectuur), Tractebel Engineering N.V. (speciale technieken, veiligheidscoördinatie en energie/binnenklimaat), N.V. Wycor (afwerking en voltooiing).

De meest belangrijke onderscheidende factoren waren de compactheid van het gebouw, energiezuinigheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en klantenservice.

Het schepencollege heeft de aanbeveling van de jury volledig overgenomen en gunde de opdracht voor realisatie op 27 augustus 2010 aan de genomineerde coöperatie.

De jury omschreef het winnende project als volgt:‘Het project van dit bouwteam werd door de jury geprezen omwille van zijn compactheid, bescheidenheid en verfrissende soberheid, zijn groot gebruiksgemak zowel nu als in de toekomst, zijn grote flexibiliteit. De materialisering is geraffineerd, sober en spreekt tot de verbeelding.Het project vormt een evenwicht tussen stad en haven en vormt een bijdrage tot het havengebied. Dit gebouw is uitnodigend, bereikbaar, toegankelijk. De publieke buitenruimte wordt met de nodige aandacht behandeld en er werd de nodige aandacht besteed aan de relatie met het entrepot.Er wordt voldaan aan de functionele- en ruimtelijke uitgangspunten van het programma van eisen en zal bovendien een operationele meerwaarde kunnen betekenen.De compactheid van het ontwerp staat garant voor een efficiënt functioneren van medewerkers in een aangenaam werkklimaat. Een logische circulatie van bezoekerswordt onmiskenbaar gegarandeerd. Dit ontwerp zal ongetwijfeld een solide basis vormen bij de verdere ontwikkeling van de lokale politie Brugge binnen het politioneelen maatschappelijk landschap.

“Dit project scoort zowel naar energieprestatie als naar CO2 het best. Bovendien heeft dit bouwteam zoveel mogelijk materiaal proberen te besparen door het structureelbeton te beperken en te werken met een lichte staalstructuur. Dit ontwerp heeft een aanzienlijk duurzaamheidpotentieel."