Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

IMG_2858 [1280x768] Boerhaave (4) Boerhaave (2) DSCN3704

Amstelcampus Boerhaavegebouw dubbel grondgebruik met Slimline

16 juli 2012

De bouw van de Amstelcampus is op dit moment volop in beweging. De ontwikkeling van de stadscampus door de Hogeschool van Amsterdam bestaat uit een combinatie van bestaande (te renoveren) gebouwen en nieuwbouw.

De door KPF en Studio V ontworpen gebouwen Wibautgebouw en Boerhaavegebouw maken deel uit van de nieuwbouw; twee multifunctionele gebouwen die onderwijs combineren met sport, wonen en ontmoeting. Dankzij de lichte constructie van de Slimline vloeren kunnen appartementen boven de sporthal worden gebouwd waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare grond. De woningen worden gebouwd in opdracht van Woonstichting De Key.

Het project is aanbesteed op basis van een concept-bestek, waarna het ontwerp door een intensieve samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerende partijen is geoptimaliseerd. De oplevering van de Boerhaave-locatie staat gepland eind 2012; het Wibautgebouw volgt naar verwachting eind 2014.

Op de Boerhaavelocatie (ca. 20.000 m2 BVO) wordt het domein Maatschappij en Recht gevestigd. Naast onderwijsvoorzieningen worden op deze locatie circa 154 studentenwoningen en een aantal sportvoorzieningen gerealiseerd. Met de keuze voor het Slimline vloersysteem wordt niet alleen dubbel grondgebruik gerealiseerd met de appartementen boven de sporthal maar worden ook de mogelijkheden om de woonruimtes op termijn te kunnen aanpassen optimaal behouden. Doordat de installaties bereikbaar blijven wordt binnen het bestaande gebouw een vrije indeelbaarheid gecreëerd, wat tevens bijdraagt aan de hoge duurzaamheidscore van dit gebouw.

Het duurzame karakter wordt onderschreven door het feit dat de Amstelcampus in februari 2012 de Duurzaamheidsprijs heeft ontvangen. Mark Borst, Projectleider Duurzaamheid Amstelcampus, nam de prijs tijdens het Greenforum van de Provada in ontvangst uit handen van Gerjan Dahm, Director Advisory Group Waste & Energy van Royal Haskoning.

Meer informatie over de Amstelcampus nieuwbouw vindt u hier.