Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Rotterdam_impressie4 De Rotterdam 1 De Rotterdam 2 De Rotterdam 3

Slimline levert ideale verbinding voor De Rotterdam

7 mei 2012

Slimline blijkt de beste oplossing voor het grootste gebouw van Nederland.

Op 10 juli 2009 presenteerde de Gemeente Rotterdam en de projectontwikkelaars OVG en MAB vol trots de definitieve plannen van het grootste multi-functionele gebouw van Nederland; De Rotterdam.

Rem Koolhaas heeft het markante gebouw ontworpen dat hij "De verticale stad" heeft genoemd. Dit project bevindt zich op de Wilhelminapier, Kop van Zuid, Rotterdam. In schaal en programma gaat dit een van de spectaculairste en grootste gebouwen van Europa worden. De bouw is inmiddels in volle gang en de eindoplevering staat gepland in november 2013.

De Rotterdam bestaat uit drie dicht naast elkaar geplaatste torens van bijna 150 meter hoog. De oppervlakte is ca. 160.000 m2. Twee van de torens worden op ca. 80m vrije hoogte met elkaar verbonden. 

De uitdaging was om een vloersysteem te vinden dat zonder tijdelijke onderstempeling het betonstortgewicht kon dragen. Het prefabgedeelte van het Slimline vloersysteem biedt de oplossing voor deze speciale toepassing. De betonnen plaat met de geïntegreerde staalliggers werden zodanig gedimensioneerd dat deze het betonstortgewicht van ca. 10 kN/m2 kon hebben.

Meer nieuwsberichten over dit bijzondere project vindt u hier en hier.