Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Breeam Fox Art Impression FOX Fox in aanbouw Installaties Fox

Certificering BREEAM Excellent met Slimline

30 maart 2012

Het ontwerp van het nieuwe kantoor van Fox Vakanties heeft een BREEAM-NL Excellent (vier sterren) ontwerpcertificaat gekregen.

Dit certificaat werd onlangs in ontvangst genomen door Rob van den Broek (directeur namens Park 20|20), Maarten de Ruiter (directeur Fox Vakanties, eigenaar/huurder) en Erik de Jonge (manager business services ANWB).Dit is het eerste certificaat voor een project in Park 20|20, dat het eerste ‘full service Cradle to Cradle kantorenpark’ van Nederland moet worden.

De nieuwe huisvesting van Fox is een uiterst duurzaam gebouw van ca. 4000 m2 bvo. De ANWB, moederbedrijf van Fox, neemt het gebouw in haar vastgoedportefeuille op. “Dit succesvolle resultaat kon alleen tot stand komen vanwege de nauwe samenwerking tussen gebruiker, eigenaar en ontwikkelaar. Zonder die drie-eenheid was het niet gelukt”, aldus Rick Verhaar namens de ANWB. De Slimline vloeren passen perfect in het duurzame concept van de Fox huisvesting. Door de Cradle tot Cradle filosofie van het gehele Park 20|20 is het Fox kantoor, na het kantoorpand van BSH het tweede project waar Slimline Buildings de vloeren levert.

CRADLE TO CRADLE

Het geheel wordt ontwikkeld door Park 20|20 cv, een samenwerking tussen Delta Development Group, Reggeborgh en VolkerWessels. IBB Kondor, onderdeel van VolkerWessels, bouwt het kantoor. “Het was een inspirerende weg en we zijn trots omdat de eerste stap is gezet en wij onze uitgesproken ambities waar kunnen maken. Ondanks het feit dat de Cradle to Cradle filosofie ons ontwerpuitgangspunt is, blijkt dit dus ook te leiden naar een prima kwalificatie binnen de Breeam-NL meetmethodiek. Deze ervaring is goed bruikbaar bij alle andere projecten die nu gerealiseerd worden op Park 20|20”, aldus Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group namens cv. Het ontwerpteam van het project ontving op 22 maart het Breeam-NL Excellent ontwerpcertificaat uit handen van Jaap Gillis, bestuursvoorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC) en COO Redevco.

PARK 20/20

Park 20|20 ambieert comfortabeler, productiever en inspirerend werken, met kantoren, restaurants en hotelfaciliteiten. De voldoende ruimte voor kleinschalige voorzieningen en de vergaande aandacht voor groene plekken, elkaar ontmoeten en voldoende bewegen dragen bij aan een gunstig eindresultaat. Recyclebare bouwmaterialen, zonne- en windenergie, waterzuivering en energie uit afval en warmte- en koudeopslag vormen bij Park 20|20 een stevige basis, waarbij continu wordt gezocht naar de meest duurzame oplossingen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het plan voorziet in ca. 89.000 m2 kantoor, ca. 1400 parkeerplaatsen en 3.700 m2 facilitaire voorzieningen.

Meer informatie over park 20|20 vindt u op de website.

Over de uitreiking van dit Breeam certificaat aan Fox zijn artikelen te vinden op duurzaamgebouwd.nl , energievastgoed.nl en dgmr.nl.