Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

SBR_1 SBR_2 SBR_logo

SBR: Slimline faciliteert toekomstige herbestemming

5 maart 2012

In de recent door het SBR uitgebrachte publicatie 'Innovatieve draagstructuren voor functieaccomoderende gebouwen: Ontwerpen met het oog op toekomstige herbestemming' wordt het Slimline vloersysteem bijzonder geschikt bevonden voor het realiseren van functieaccomoderende gebouwen.

Het blijkt dat de herbruikbaarheid van een gebouw in sterke mate afhankelijk is van de draagconstructie. Naarmate een draagconstructie minder ‘in de weg zit’ nemen de mogelijke hergebruikmogelijkheden toe. Met deze publicatie wil SBR ontwerpend Nederland informeren over draagconstructies die zo min mogelijk ‘in de weg’ zitten en hierdoor een lange periode geschikt zijn voor het dragen van een aantal gebruiksfuncties.

De belangrijkste conclusie is dat het bouwtechnisch mogelijk is functieaccomoderende gebouwen te realiseren met de in de bouw beschikbare bouwsystemen, en in het bijzonder de vier in deze publicatie beschreven draagstructuren. Het is daarbij bovendien mogelijk om verschillende bouwdelen die een verschillende levensduur hebben te ontkoppelen. Het gebouw kan daardoor functies accomoderen gedurende een lange levensduur, waarbij een lage milieubelasting mogelijk is.

Bron: SBR Publicatie 'Onwerpen met het oog op toekomstige herbestemming', www.sbr.nl

De volledige publicatie is hier te bestellen op de website van de SBR.