Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Cover%20HE4-11

Flexibel Wonen is de trend

25 januari 2012

Recent schreef Anne-Jo Visser een essay over  de flexibiliteit van het woningstelsel in Nederland, of eigenlijk het gebrek daaraan. Eén van haar conclusies is dat ‘we behoefte hebben aan een majeure, flexibele aanpassing van ons starre woonsysteem’ teneinde beter in te kunnen spelen op de veranderende woonwensen tijdens verschillende levensfasen.

Bouwers moeten hun woningaanbod veel flexibeler aanbieden. Zolang de wens van de klant centraal staat, is er ook in economisch mindere tijden genoeg werk. De grootte en omvang van een woning is nu vaak honderd jaar hetzelfde. De grootte en samenstelling van een huishouden verandert echter gedurende het leven. Starters op de woningmarkt hebben genoeg aan een kleine woning. In de gezinsfase is een grotere woning nodig en in de empty-nestfase kan de woning weer krimpen of is een zorgunit gewenst.Hoe zou ons leven eruit zien als het wonen een stuk flexibeler zou zijn? Voor de verhuurder of vastgoedeigenaar zijn er voordelen. Een leeg pand krijgt sneller een nieuwe huurder. Want wat de functie ook is, het past in het bestemmingsplan. De verhuur of verkoop gaat sneller. De inzet van middelen is efficiënt: geen leegstand, geen onnodige kortingen op de huurprijs, zo optimaal mogelijk gebruik maken van ruimten.

Het Slimline Vloersysteem biedt optimale vrijheid voor functie- of indelingsverandering van gebouwen. Door de slimme incorporatie van de installaties in de vloer kan de hierboven beschreven flexibiliteit gevonden worden en kunnen  gebouwen naar behoefte worden heringedeeld.  Omdat de woningscheidende wanden verplaatsbaar zijn kan de woningoppervlakte ook in de toekomst worden aangepast. 

Het Slimline team informeert u graag over de mogelijkheden.

Het volledige essay van Anne-Jo Visser vindt u hier.