Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

thg-luchtbeeld zuid small TMVW levering A TMVW levering (13) TMVW productie (5)

Projectbezoek aan TMVW

28 november 2011

Artikel in Bouwformatie nr. 12 ,over Slimline in TMVW gebouw te Gent

TMVW: gebouw met multifunctionele vloer

Het nieuwe gebouw van de Tussengemeentelijke Maatschappij Vlaanderen voor Waterbedeling (TMVW) in Gent is het eerste kantoorcomplex in België dat voorzien is van de Slimline-vloer. Slimline is een combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer.

Dankzij de toepassing van Slimline kunnen binnen de staalconstructie overspanningen van meer dan zestien meter komen, een groot voordeel volgens architect Donald Desmet van Signum+ Architects: “Door de grote overspanningen houden we zestien meter kolomvrij, dit biedt veel ontwerp- en gebruiksvrijheid. De overspanning laat bovendien toe om de leidingen van technische installaties ten behoeve van koeling en verwarming in de vloer te integreren. Hierdoor worden besparingen gerealiseerd ten aanzien van de bouwhoogte. Slimline past in dit kader in de cradle to cradle gedachte.”

Door de grote overspanningen is ook een uiterst flexibel raster ontstaan. Alle wanden zijn verplaatsbaar, zodat, indien wenselijk, een herindeling van de bestaande ruimte kan komen. Dit multifunctionele karakter zorgt ervoor dat de levensduur van het gebouw wordt verlengd.

Het volledige artikel kunt u lezen op de website van Bouwformatie: pag. 47 van editie nr.12 , 15 november 2011.

Dit projectbezoek heeft plaatsgevonden op 15 december 2011.