Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Central Post Central Post Central Post Central Post

Slimline vloer in Central Post gebouw R'dam

25 november 2011

Multifunctioneel bedrijfsgebouw Central Post, Rotterdam

Robuust Beton: kans voor hergebruik

Bron: Duurzaam Gebouwd nr. 10

Het voormalige post- en expeditieknooppunt Rotterdam CP kreeg onlangs een nieuw leven als inspirerende multifunctionele bedrijfshuisvesting. Dit nieuwe leven dankt het gebouw uit 1958 aan zijn robuuste betonkarakter. Architectenbureau Claus en Kaan Architecten benutte de karakteristieke kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp en creëerde een schoolvoorbeeld van duurzaam hergebruik van een industrieel monument.

De Slimline vloer was hiervoor de perfecte oplossing. Op de koppen van het gebouw dienden tussenvloeren als kantoorruimten. De draagkracht van de constructie en de verdiepingshoogte maakten het mogelijk ook in de rest van het gebouw tussenvloeren te creëren. Voor een kantoorvloer wordt gerekend met een belasting van 4 kN/m2, dus mits de constructie zelf niet te zwaar is, zijn tussenvloeren haalbaar.

In dit geval stelden Claus en Kaan architecten voor Slimline (Infra+) vloeren aan de bestaande vloerconstructie op te hangen. De ophangconstructie is speciaal ontworpen om de originele balken zoveel mogelijk in tact te laten. De tussenvloeren blijven vrij van de gevel om de originele gevel te respecteren.

Voor het volledige artikel klik hier .