Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

36-37-paradox_4_2

Greenwashing: gebruik en misbruik van Duurzaamheid

1 juli 2011

BouwIQ, vakblad voor vernieuwers in de bouw, 11 mei 2011, nr 3

PARADOX: GREENWASHING

Auteur: Jos Lichtenberg

In deze Paradox aandacht voor de tegenstelling tussen gebruik en misbruik van het begrip Duurzaamheid. De markt vraagt duurzame producten, maar tegelijkertijd zijn aanbieders niet zo ver. Sommigen wel, die werken met een geïncorporeerde filosofie in alle geledingen aan duurzaamheid. Niet alleen aan groene producten, maar ook in de bedrijfsvoering. De overgrote meerderheid doet net alsof en presenteert zich groen. Greenwashing heet dat. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom, zoals Het Goede Doel, respectievelijk Henk Westbroek, dat zingend betitelde. Wat moet je daar nu van vinden? Hoe erg is dat? Komen de greenwashers zichzelf tegen en duurt eerlijk uiteindelijk ook hier het langst? Moet je je ertegen verzetten en zo ja, hoe? Allemaal voeding voor deze Paradox.

Het volledige artikel kunt u lezen op de BouwIQ online site.