Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Artifort

Slimline quote in Cobouw met project Artifort

24 juni 2011

Cobouw, Dagblad voor de bouw, vrijdag 3 juni 2011/nummer 107

Korte samenvatting van het artikel:

Bewoners verbouwde brouwerij krijgen monumentale parkeergarage

Auteur: Jean Quist

Maastricht – De toekomstige bewoners van De Blauwe Veste in Maastricht krijgen de meest monumentale parkeergarage van Nederland, vindt architect Joop Petit van SatijnPlus Architecten uit Born. Van Wijnen bouwt de opslag- en voorraadkelders van een voormalige brouwerij om tot garage. De stalling is bedoeld voor de bewoners van de 68 appartementen die corporatie Maasvallei laat bouwen in het oude brouwerijcomplex.

De Blauwe Veste wordt de nieuwe naam van de Voormalige brouwerij De Zwarte Ruiter. De eerste gebouwen zijn rond 1860 gebouwd. Ruim een eeuw later boden de panden onderdak aan meubelfabriek Artifort. De gemeente noemt de oude gebouwen beeldbepalend voor dit deel van Maastricht. Het monumentale karakter van de gevels blijft om die reden grotendeels bestaan.

“De gevels worden gerestaureerd en onderdelen die in de loop van de tijd zijn verdwenen worden nagemaakt”, zegt Petits collega Patrick Hardij. De woninggevels worden opgetrokken in houtskelet. De appartementen worden van elkaar gescheiden door metaalstudwanden. Deze wanden worden ontkoppeld van de rest van de constructie. “Gecombineerd met een goede isolatie dempt deze constructie lawaai beter dan massa”, aldus Kostas Mamalingkas van Slimline Buildings. Mede daardoor heeft de nieuwbouw volgens hem genoeg aan de lichtgewicht vloeren van zijn bedrijf.

Het volledige artikel is tijdelijk openbaar op de Cobouw site: klik  hier