Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Slimline Buildings en Reesink Staal in CAD Magazine

25 maart 2011

BSH Park2020Op dit moment realiseert IBB Kondor op Park 20|20 in Hoofddorp het nieuwe duurzame kantoorgebouw van Bosch Siemens Huishoudelijke apparaten (BSH), dat in november 2011 betrokken moet worden. Slimline Buildings is één van de partijen die ervoor zorgt dat het gebouw duurzaam is. Gido Wesdorp, technisch manager van Slimline Buildings legt uit: "De vloeren passen bij het zogenaamde Cradle to cradle concept. Zowel de vloerplaten als de individuele onderdelen van zijn te hergebruiken of opnieuw te voorzien van leidingen. Dat laatste is van belang als een ruimte van functie verandert en een kantoor bijvoorbeeld gebruikt gaat worden als showroom, kantine of zelfs als woonruimte." 

Een belangrijk onderdeel van de vloerplaten van Slimline zijn de stalen balken die de vloer zijn stevigheid geven. Voor een groot aantal projecten worden deze balken geleverd door Reesink Staal uit Zutphen. De werkvoorbereiding en orderverwerking van Slimline Buildings en Reesink Staal is volledig geautomatiseerd door StruCAD leverancier ICCS. André Buiting, bedrijfsleider van Reesink Staal vertelt hoe dit in zijn werk gaat. "We hebben een computergestuurde robotlijn die de stalen balken bewerkt. Om de computers aan te sturen gebruiken we de tekeningen van Slimline, zodat er eigenlijk niks mis kan gaan met de gegevensoverdracht. Er hoeft dus geen tekenaar, werkvoorbereider of datatypist aan te pas te komen, alles gaat volledig automatisch."

Naast StruCAD maakt Slimline Buildings ook gebruik van Struwalker. Dit is een 3D-projecthome_vloerconcept review tool dat het delen van modellen mogelijk maakt. Wesdorp: "Zelf werken we nu drie jaar met StruCAD in 3D. Met behulp van 3D-modellen kunnen we niet alleen de gegevens van de staalprofielen aanleveren aan Reesink Staal, maar bijvoorbeeld ook een legplan maken voor de aannemer. Dat werkt dus prima De uitwisseling met de architect vindt overigens nog wel vaak plaats in 2D. Wel zien we dat bij installateurs de acceptatie van 3D steeds meer toeneemt, maar ook daar nog lang niet iedereen overstag is." Dat is jammer want het gebruik van 3D modellen in de werkvoorbereiding kan het bouwproces versnellen en faalkosten verminderen.

Herman Hoedemaker, marketing & Salesmanager bij ICCS: "Ik hoop dat de samenwerking tussen Slimline Buildings en Reesink Staal een inspirerend voorbeeld is voor andere partijen in de bouw. Want er valt op automatiseringsgebied nog heel wat te winnen."

Klik hier om het gehele artikel uit CAD Magazine maart 2011 te lezen.