Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

"Bouwen voor de toekomst moet nu al anders"

17 februari 2011

Dr. Elma Durmisevic"De klassieke manier van bouwen is een verspilling van geld, materiaal en energie. Gebouwen moeten kunnen meeveranderen." Dat is de stelling van Dr. Elma Durmisevic, hoogleraar aan de  TU Twente en architect bij 4D Architecten in Amsterdam in de laatste editie van Bouwkennis.

"De architect moet de opdrachtgever helpen bij het denken in scenario's. Door een aanpasbare structuur te ontwerpen met efficiënt  gebruik van materiaal krijgt een gebouw een hogere toekomstwaarde en wordt afval geminimaliseerd. De omslag naar het denken in DFD (design for Disassembly) zla het antwoord worden op de grote vraagstukken van nu en de toekomst", aldus Durmisevic die de nieuwe Master Industrieel Ontwerpen voor de Bouw ontwikkelt

"Momenteel kan in een gemeente een grote zorgvraag zijn, terwijl over tien jaar de focus meer op starters of jonge gezinnen ligt. Dit vraagt om een ander type woning. In een programma van eisen ligt echter vast wat de functie van een gebouw is. De huidige manier van bouwen maakt het erg lastig om deze functie aan te passen, waardoor gebouwen binnen vijf jaar niet meer voldoen. Dan wordt er gesloopt, wat economisch en milieutechnisch onaanvaardbaar is.”

Klik hier om het volledige artikel uit de Bouwkennis Q4 2010 te downloaden