Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Prijsvergelijking Slimline en staalplaatbetonvloer

31 januari 2011

BBN AdviesEerder publiceerde Slimline Buildings een artikel over het vergelijkende onderzoek naar de integrale bouwkosten van verschillende vloersystemen. Wat bleek? Slimline is helemaal niet duurder dan breedplaat- of kanaalplaatvloeren. In de meeste gevallen zelfs goedkoper.  Uit de markt kwam vervolgens de vraag of er ook een vergelijking met staalplaatbetonvloeren is gemaakt. Op verzoek heeft bbn adviseurs deze vergelijking uitgevoerd en ook hier blijkt dat Slimline goedkoper is. 

In het onderzoek zijn dezelfde uitgangspunten gebruikt als in de vorige vergelijking: een kantoorgebouw met een vloeroppervlak van ca. 5000 m2 en vloeroverspanningen van 8,1 meter en 16,2 meter. De kostenvergelijkingen zijn gemaakt op de directe kosten, ABK en bij toepassing van diverse topvloeren en een volledige vliesgevel. De uitkomst van de vergelijking laat zien dat de integrale bouwkosten bij gebruik van Slimline tot wel € 73,- per m2  goedkoper kan zijn.

Klik hier om het onderzoek van BBN adviseurs te bekijken.