Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Het Slimline vloersysteem niet duurder dan traditionele vloersystemen!

16 november 2010

BBN AdviesDat is de conclusie uit een kostenvergelijkend  onderzoek dat Slimline Buildings door BBN adviseurs onlangs heeft laten uitvoeren. In dit onderzoek is de toepassing van het Slimline vloersysteem vergeleken met die van een kanaalplaatvloer in combinatie met verlaagd plafond, een kanaalplaat met een computervloer en een breedplaatvloer met computervloer. Deze vergelijkingen zijn gemaakt voor overspanningen van gevel- naar gevelconstructie van 16,2 meter en van van 8,10 meter.  Hierbij zijn het Slimline vloersysteem en de varianten met de kanaalplaat in zowel een staal- als betonskelet doorgerekend.

De belangrijkste conclusie die uit het onderzoek blijkt is dat het Slimline vloersysteem zeker niet duurder hoeft te zijn dan een constructie met een breedplaatvloer of kanaalplaatvloer met daarop een computertegelvloer. Het Slimline vloersysteem is zelfs goedkoper bij het toepassen van een topvloer bestaande uit een zwaluwplaatstaartvloer met gietmortel, waarbij nog 20% ingedeeld is met een flexibele strook (computertegel). Dit verschil wordt nog eens vergroot tot ca. € 30,- per m2 (brutovloeroppervlakte)  indien een vliesgevel wordt gekozen (100% open gevel).

Een andere conclusie is dat het Slimline vloersysteem slechts 2 à 3 procent duurder is dan een kanaalplaat met verlaagd plafond, maar het gebouw is daardoor wel duurzamer en biedt mogelijkheden voor het realiseren van een beter klimaat, dus meer comfort.

Klik hier om het rapport van BBN adviseurs te downloaden