Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Crystal Court wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010

4 november 2010

Voor de vierde keer hebben de Amsterdammers hun stem uitgebracht voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Op 11 oktober maakte Wethouder Maarten van Poelgeest bekend dat Crystal Court dit jaar de prijs in ontvangst mag nemen.

868_020Crystal Court ligt in Amsterdam Buitenveldert tussen het Gijsbrecht van Aemstelpark en het Gelderlandplein. Het is een luxe wooncomplex met 36 gestapelde villa's van verschillende grootte en vorm en maximale vrije indeelbaarheid. De woningen zijn zo gestapeld dat ze, ondanks de hoge bouwdichtheid, veel oen ruimte en doorkijk creëren. De verspringende vormen maken het gebouw tot een opvallende verschijning in de buurt.

Op enkele plaatsen bedragen de uitkragingen, die zich in verschillende richtingen voordoen, wel vijf meter op verschillende verdiepingen boven elkaar. Dit heeft men kunnen realiseren, mede door gebruikmaking van het lichte Slimline-vloerconcept. Ook de vrije indeelbaarheid van de appartementen is te danken aan Slimline. Er hoeven geen leidingen ingestort te worden en de installatieruimte kan in een heel laat bouwstadium afgedekt worden.

Op de website van Slimbouwen kunt u nog een artikel vinden over dit project: klik hier voor de link.