Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Park 20|20 eerste Cradle2Cradle gebouw in Nederland?

4 november 2010

Het eerste gebouw van Park 20|20 in Hoofddorp heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwe onderkomen voor BSH Huishoudapparaten zal over een jaar volledig voltooid zijn en wordt daarmee misschien wel het eerste cradle2cradle kantoor van Nederland. Volgens de bouwer IBB Kondor levert Slimline Buildings een grote bijdrage om deze titel in de wacht te slepen.

Initiatiefnemers Volker Wessels, Delta en Reggeborgh van Park 20|20 waren er drie jaar geleden vroeg bij om een volledig duurzaam park te ontwikkelen in Hoofddorp. Zij hebben William McDonough en KOW als architecten in de arm genomen om het park zoveel mogelijk aan de C2C normen te laten voldoen.Park2020

Directeur Jaap Messemaker van de aannemer IBB Kondor is goed te spreken over de toepassing van de Slimline vloer in het BSH gebouw. Die vloer biedt volop ruimte om kabels en leidingen onder te brengen. De gebouwen krijgen dus geen verlaagd plafond en dat betekent dat de bruto verdiepingshoogte omlaag kan, wat materiaalbesparingen tot wel 20 procent oplevert. Voor een lichter gebouw kan immers ook de fundering lichter worden uitgevoerd. "Met het toepassen van die vloer slaan we een grote slag in het besparen van materialen. Hartstikke Cradle2Cradle."

Klik hier om het volledige artikel uit de Cobouw te lezen