Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Fabrieksgebouw Artifort krijgt nieuwe functie met Slimline

21 mei 2010

Artifort_1Het gebouw van de voormalige bierbrouwerij “De zwarte Ruiter”, dat later in gebruik is geweest door meubelfabrikant “Artifort”, is gelegen aan de Brouwersweg te Maastricht en is onderdeel van de woonwijk Mariaberg/Blauwdorp. Dit gebied zal de komende decennia een verregaande transitie doormaken.
Het project, dat door Romaes Ontwikkeling b.v. is ontwikkeld, wordt door Woningcoöperatie Maasvallei gerealiseerd. Op woensdag 24 februari 2010 werd door Maasvallei het startschot voor de bouw gegeven.
Op de begane grond en eerste verdieping komen 68 appartementen, waarvan 30 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen. In de gewelfkelders van de voormalige brouwerij komt 2350 m2. bedrijfsruimte. De buitenmuren van de Rijksmonumentale kelders worden blootgelegd door ca. 5 meter grond af te graven. De uitstraling van het gebouw op maaiveld wordt bewaard door handhaving van de oude gevels. Achter de gevels komt een verhoogde wand van glas en staal, hetgeen resulteert in een mooi contrast tussen oud en nieuw.

Artifort_2Om de monumentale keldergewelven zo min mogelijk te belasten is gekozen voor het Slimline Vloersysteem. Met een gemiddeld gewicht van 325kg per m2 creëert Slimline maximale draagkracht met een minimaal eigen gewicht, zonder concessies te hoeven doen op bijvoorbeeld geluidsisolatie. Daarnaast maakt de compactheid van de vloer het mogelijk om het ontwerp achter de bestaande gevel van de voormalige Brouwerij zo open en transparant mogelijk te houden.