Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Slimline stijgt tot grote hoogte in Groningen

26 april 2010

In de Tasmantoren in Groningen is onlangs het huzarenstuk van de constructie voltooid. Met behulp van het Slimline vloersysteem is op 75 meter hoogte een brug tussen de twee torens gebouwd.

TasmantorenVanwege de complexheid van deze overbrugging zijn Slimline en Indri, specialist op het gebied van topvloeren, al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij het project. De constructie van de brug is bijzonder, omdat deze hangt op twee traditioneel gebouwde torens. "Een gecompliceerde constructie, maar met goede reden", vertelt Jack Koot, vestigingsleider en projectmanager bij Indri. "Omdat het gebouw 75 meter hoog is en ook nog gesitueerd in windgebied 2, is de windbelasting op de brug hoog. Om de effecten van de wind op de brugconstructie, de losse vloeren en de torens in kaart te brengen, zijn berekeningen en modellen gemaakt. Aan de hand van deze berekeningen is uiteindelijk gekozen voor het concept van Slimline Buildings."

Het concept heeft volgens Koot een aantal voordelen. Ten eerste is dat het gewicht. Afhankelijk van de overspanning varieert het eigen gewicht van de vloer met dekvloer rond de 300 tot 400 kg per m2 . Ten tweede is de vloer ontworpen om leidingen in te herbergen, zodat geen verlaagd plafond hoeft te worden toegepast en waarmee de verdiepingshoogte laag blijft. Het derde voordeel is dat door toepassingen van massa veerconstructies en ontkoppelingen een hoog akoestisch resultaat wordt behaald. Ten vierde is de vloerconstructie, zonder verdere voorzieningen., minimaal 60 minuten brandveilig.Tasmantoren2

Het Slimline vloersysteem wordt aangebracht door aannemer Van Wijnen. Indri werkt al sinds 1999 met deze slimme vloeren en de ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. "Voor ons was het vrij snel duidelijk dat het toepassen van Slimline de beste resultaten zou geven," zegt Koot. "Op de constructieve Slimline vloerwordt door ons een akoestisch opgelegde zwaluwstaart-dekvloer aangebracht. Door op de IPE's van de Slimline vloer PU-stroken te leggen, wordt deze akoestische ontkoppeling bereikt. Aangezien de contactgeluideisen voor deze woningen hoger zijn dan voorgeschreven in het bouwbesluit, is gezocht naar een ander oplegmateriaal dan gebruikelijk."

Dit is een samenvatting van het artikel "Constructievloer op hoogte" en is verschenen in Vloer Technisch Magazine, jaargang 2010, nummer 2. Indien u het gehele artikel wilt lezen, neemt u dan contact op met Slimline Buildings.

Bronvermelding foto's: www.greatpicture.nl