Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

PATCH22GP

PATCH22 bekroond met Gouden Piramide

15 oktober 2018

Op 27 september heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken de Gouden Piramide uitgereikt aan Lemniskade Projecten voor het woon-werkgebouw PATCH22 in Amsterdam. De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.

Met PATCH22 is bewezen dat een hogere graad van duurzaamheid mogelijk is dan traditionele marktpartijen vaak veronderstellen. Het gebouw is niet alleen duurzaam in zijn materiaalgebruik en installaties, het is ook optimaal flexibel. Woningen kunnen zonder aanpassingen aan het casco worden samengevoegd of gesplitst, of omgebouwd naar bedrijfsruimten. Volgende bewoners kunnen een appartement geheel opnieuw indelen, bijvoorbeeld door de entree, de keuken en het sanitair te verplaatsen.

Dankzij het holle Slimline vloersysteem kon meer dan 50% op het gewicht worden bespaard ten opzichte van traditionele vloersystemen. Daarnaast is in dit project ‘dubbele bouwdeelactivering’ toegepast, dat resulteert in een uiterst duurzaam woon-werkgebouw met een hoog comfort. Omdat de installaties en wanden verplaatst kunnen worden is dit een goed voorbeeld van ‘Circulair en Toekomstbestendig bouwen'.

Bron: www.goudenpiramide.nl
Fotocredits: Jack Koot Fotografie