Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

EPO1 EPO2

Nieuwbouw European Patent Office Rijswijk

10 november 2016

Het is de grootste stalen constructie ooit gebouwd in Nederland. Met een hoogte van 107 meter, een lengte van 150 meter en een breedte van slechts 12,6 meter, wordt deze slanke glazen toren een landmark in de Haagse regio. Voor De RuwBouw Groep lag een grote uitdaging om de bij windkracht optredende schijfkrachten via de vloeren af te voeren. Het toegepaste Slimline-vloersysteem is daarom uitvoerig getest bij de TU Eindhoven.

Het nieuwe hoofdgebouw van  de  Nederlandse vestiging van het European Patent Office (het hoofdkantoor staat in München) verrijst naast de oude. Dit pand wordt na in gebruik name van het nieuwe gebouw gesloopt.

Het bouwconsortium New Main B.V. is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het European Patent Office en bestaat uit een samenwerkingsverband van de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros. De RuwBouw Groep ontwierp en leverde voor de 26 verdiepingsvloeren Slimline-vloerplaten, Dycore breedplaatvloeren voor de kelderverdieping en kanaalplaatvloeren voor de dakverdieping en de bijgebouwen.

Het Slimline-vloersysteem bestaat uit geprefabriceerde betonplaten met geïntegreerde stalen I-profielen voorzien van sparingen en een vaste of flexibele topvloer. De zelfdragende elementen maken kolomvrije overspanningen van meer dan zestien meter mogelijk. De installatieruimte in de vloer blijft hol en kan worden voorzien van flexibele voorzieningen voor toegankelijkheid, die eenvoudige wijziging van indeling, gemakkelijk onderhoud of vernieuwen van installaties en zelfs een functionele verandering van het gebouw in de toekomst mogelijk maken.

Meer informatie is ook te vinden op de website van Bouw in Ontwikkeling. Klik daarvoor hier.