Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Patch22kantoor Patch22int Patch22 Patch22b

Grote vrijheid van indeling in PATCH22 met Slimline

29 januari 2015

In Amsterdam verrijst het hoogste houten woongebouw in Nederland: Patch22. Deze toekomstige eye-catcher op het bedrijventerrein Buiksloterham, is door architect Tom Frantzen ontworpen als een gebouw dat ruimte laat voor veranderingen met toepassing van duurzame materialen. Het gebouw is zonder veel aanpassingen voor velerlei doeleinden bruikbaar. 

Deze vrijheid van indeling is te bereiken door het gebruik van de Slimline vloer. In dit project worden de Slimline vloeren toegepast met een vrije overspanning van ca. 9.5m en een veranderlijke belasting van 4,0 kN/m2 om een werk- woonfunctie maximaal te kunnen faciliteren. De vloer voldoet ondanks het zeer geringe eigengewicht aan de woningsscheidende eisen. Om een aangenaam comfort te bereiken wordt in de topvloer bouwdeelactivering toegepast.

De woon-werklofts bieden allen een groot oppervlak dat vrij in te delen is. Ze beschikken verder over een riante vrije hoogte van 3,5 meter en een grote buitenruimte. Op de begane grond, direct vanaf de straat bereikbaar, bevinden zich daarnaast nog twee commerciële ruimtes van 250 m². Deze ruimtes zijn uitgevoerd in glas en beton en hebben een plafondhoogte van 6 meter. Daarnaast worden nog woon-werkwoningen gerealiseerd van 6 meter breed en 6 meter hoog.

Eye-catcher

Patch22 is ruim 30 meter hoogbouw in hout. Op een 6 meter hoge begane grond verdieping van beton staan zes houten verdiepingen van telkens 4 meter hoog. De dragende wanden, kolommen en balken zijn van hout. Doordat het hout overal zichtbaar is vormt zich een strakke vormgeving met warme uitstraling.

Het gebouw is geheel zelfvoorzienend tijdens alle seizoenen en is klimaatneutraal. Er wordt gebruik gemaakt van een biobrandstofinstallatie voor de opwekking van warmte en op het dak worden PV cellen geplaatst.

CRH Structural

Wij leveren hier een totaalpakket aan producten. Naast de Slimline vloer worden Alvon wanden toegepast voor de kernen, liftschachten en het trappenhuis en leveren wij Dycore breedplaatvloeren en (geïsoleerde) kanaalplaatvloeren voor de begane grond en 1e verdieping van de hoogbouw en laagbouw en verder waar dit constructie-technisch nodig is.