Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Steek1 Steek2 Steek3 Steek4

Steekterpoort genomineerd voor Nationale Staalprijs

17 juli 2014

Met ultramoderne bedieningshard- en software, wordt de doorstroming van weg- en vaarwegverkeer sneller, veiliger en betrouwbaarder. Het gebouw maakt onderdeel uit van een ecologisch verantwoord ingericht terrein dat een bijzonder publiek karakter heeft. Er is ontworpen volgens het Trias Energetica-model aangevuld met de specifieke duurzaamheid methodiek 'ruimtelijk energie ontwerp' van Blok Kats van Veen architecten (B K V V). Het gebouw is energieneutraal met een zeer laag energieverbruik.

Opdrachtgever Jasper Mekkes: 'Anno 2013 kan het daarom niet meer zo zijn dat er bij iedere brug een brugwachter zit. Het moet moderner, met modernere apparatuur en een moderne en comfortabele behuizing. De brugwachters zitten hier immers 24 uur per dag. Wat we ook hebben ontdekt met dit project is dat duurzaamheid niet per definitie duur betekent. Sterker nog, de focus op duurzaamheid heeft ons aantoonbaar een groot rendement opgeleverd.'

De vloeren zijn gemaakt met Slimline-vloeren die van zijgevel naar zijgevel overspannen. Door de hart-op-hart-afstand van de liggers aan te passen aan de belastingen is een optimaal staalgebruik mogelijk. Dit is in wezen een stalen balklaag met een onderplaat van beton. De installaties zijn geïntegreerd in de vloerhoogte waardoor een zeer flexibele installatieindeling mogelijk is. De betonvloeren zelf zijn voorzien van betonkernactivering.

De andere genomineerden in de categorie Utiliteitsbouw zijn Winkelcentrum Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel en Station Rotterdam Centraal. De winnaar wordt bekend gemaakt in oktober, tijdens de Nationale Staalbouwdag.

Bron: Nationale Staalprijs