Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

NUVU2 NUVU1 NUVU4 NUVU3

NU.VU: 's avonds film kijken in de collegezaal

5 december 2013

's Avonds film kijken in de collegezaal van overdag. Dat kan in het nieuwe, multifunctionele universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit in Amsterdam met een oppervlakte van ongeveer 31.000m2 BVO. Dit onderwijsgebouw voor 4600 studenten en ongeveer duizend universiteitsmedewerkers is onderdeel van de voortgaande transformatie van de campus van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In het Nieuwe Universiteitsgebouw kunnen onderwijs, onderzoek en cultuur worden afgewisseld in flexibele ruimtes, waaronder onderwijsruimten, auditoria, kantoren, practicumruimtes, collegezalen/filmtheater, studiecentrum met bibliotheek, horeca en winkels. Het ontwerp voor het NU.VU wordt gekenmerkt door een zeer hoge mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het Slimline vloersysteem dient hiervoor als belangrijke basis.

Architecten Barry van Waveren en Jeroen van Schooten van Team V Architecten (voorheen Meyer en Van Schooten architecten) ontwierpen een ingetogen, flexibel en duurzaam gebouw. Naast de constructeurs van ABT zijn er ook de ingenieurs van Royal Haskoning DHV en LBP bij het ontwerp betrokken.

De ambitie is om voor het gebouw een Breeam Excellent certificaat te verkrijgen. De nadruk ligt op energiebesparing en het maken van een duurzaam, levensduur bestending gebouw.

Start van de bouw is voor 2014 gepland. Naar verwachting kan het gebouw bij de start van het nieuwe collegejaar van 2017 in gebruik worden genomen.

Foto's: Team V Architectuur