Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

Steekterpoort7 Steekterpoort5 Steekterpoort6 Steekterpoort9

Bedieningscentrum Steekterpoort nadert oplevering

30 november 2013

Vanuit het nieuwe bedieningscentrum Steekterpoort in Alphen aan den Rijn worden in de toekomst ongeveer 30 bruggen in de regio bediend. Het gaat niet alleen om provinciale bruggen, maar ook om bruggen van gemeentes in de omgeving. De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe bedieningscentrum op het terrein van de provincie Zuid-Holland aan de Gouwe ten zuiden van de hefbrug naderen voltooiing. Op het terrein staat nu nog een tijdelijk bedieningsgebouw.

Het bedieningscentrum Steekterpoort vervangt een aantal bestaande bedieningsgebouwen. De uiterst moderne  voorzieningen zorgen voor een vlotte, veilige en betrouwbare begeleiding van de beroeps- en recreatievaart. Veel processen gaan straks automatisch, maar de operators kunnen altijd ingrijpen als dat nodig is. Het uitgangspunt bij het ontwerp van het bedieningscentrum is dat hinder voor zowel het wegverkeer (open bruggen) als scheepvaartverkeer (gesloten bruggen) zoveel mogelijk wordt beperkt door een efficiëntere bediening.

Het nieuwe gebouw, ontworpen door BLOK KATS VAN VEEN ARCHITECTEN (BKVV), is ecologisch verantwoord en energieneutraal. Dit betekent dat er wordt gestreefd naar een zo laag mogelijk energieverbruik tijdens de bouw en gebruiksfase. In het ontwerp en tijdens de bouw wordt rekening gehouden met de impact op de ecologie/het milieu. Als het gebouw klaar is, zal het in haar eigen energiebehoefte voorzien en geen CO2 uitstoot hebben. Het terrein rondom het gebouw wordt ecologisch ingericht als openbaar park en zo goed mogelijk ingepast in de omgeving.

Het Slimline vloersysteem draagt bij aan het slanke uiterlijk van het gebouw. Daarnaast biedt Slimline een lichte oplossing, waarbij bouwdeelactivering werd toegepast als energiebesparende klimaatvoorziening. Bijzonder was de wens van de architect om ronde, niet segmenteerde platen te maken voor de kopse kant van de gevel. In deze update is die opzet duidelijk zichtbaar.