Slimline Buildings

helpt u om betere gebouwen te realiseren door toepassing van het Slimline vloerconcept. Met een ervaren team  van technische en commerciële specialisten begeleiden we u door het gehele proces, van ontwerp tot uitvoering.

Slimline Buildings levert een totaalconcept van plafond, installatieruimte en topvloer waarmee u in staat bent om effectief, efficiënt, licht en duurzaam te bouwen.

PATCH22 bekroond met Gouden Piramide

PATCH22GP 15-10-2018

Op 27 september heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken de Gouden Piramide uitgereikt aan Lemniskade Projecten voor het woon-werkgebouw PATCH22 in Amsterdam. De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.

Nieuw Universiteitsgebouw Amsterdam

NUVU1 11-11-2016

In het multifunctionele nieuwe Universiteitsgebouw van de VU Amsterdam komen onderwijs, onderzoek en cultuur samen.

Nieuwbouw European Patent Office Rijswijk

EPO1 10-11-2016

Het is de grootste stalen constructie ooit gebouwd in Nederland. Met een hoogte van 107 meter, een lengte van 150 meter en een breedte van slechts 12,6 meter, wordt deze slanke glazen toren een landmark in de Haagse regio. Voor De RuwBouw Groep lag een grote uitdaging om de bij windkracht optredende schijfkrachten via de vloeren af te voeren. Het toegepaste Slimline-vloersysteem is daarom uitvoerig getest bij de TU Eindhoven.

Infographic "Bouwen voor de eeuwigheid"

07-05-2015

Om het belang van 'holle vloeren' duidelijk te maken, hebben wij een infographic gemaakt. Klik hier om hem te bekijken.

Grote vrijheid van indeling in PATCH22 met Slimline

Patch22kantoor 29-01-2015

 In Amsterdam verrijst het hoogste houten woongebouw in Nederland: Patch22. Deze toekomstige eye-catcher op het bedrijventerrein Buiksloterham, is door architect Tom Frantzen ontworpen als een gebouw dat ruimte laat voor veranderingen met toepassing van duurzame materialen. Het gebouw is zonder veel aanpassingen voor velerlei doeleinden bruikbaar.

Rabobank Westland blij met binnenklimaat

14-01-2015

Het principe van ‘koel hoofd en warme voeten’, in combinatie met veel daglicht wordt door de gebruikers van Rabobank Westland als erg comfortabel ervaren.

Slimline op Nationale Staalbouwdag

29-09-2014

Het Slimline vloersysteem wordt gepresenteerd tijdens de Nationale Staalbouwdag, die plaatsvindt op donderdag 2 oktober aanstaande in Katwijk aan Zee. Graag tot dan!

Energiezuinigste kantoor van Nederland met Slimline

16-09-2014

De Venco Campus in Eersel  is de nieuwe nummer 1 in Kantoor & Energie Top25, de enige rangschikking die de energiezuinigheid van kantoorgebouwen in Nederland bijhoudt.

DGBC lanceert nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014

10-09-2014

De Dutch Green Building Council heeft vandaag een nieuwe beoordelingsrichtlijn gelanceerd: BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014. Deze nieuwe versie van Nederlands meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor nieuwe gebouwen vervangt de versie van 2011. De nieuwe versie is duidelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast zijn nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen vanaf nu ook logiesfuncties en bijeenkomstfuncties worden beoordeeld. Tevens benadrukt de titel dat onder deze beoordelingsrichtlijn ook grootschalige renovaties vallen.

Lichte vloerconstructies scoren goed in milieuscore appartementen

29-08-2014

Sinds 1 januari 2013 is een Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG) verplicht bij het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwbouwwoning of een kantoor dat groter is dan 100 vierkante meter. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Movares een evaluatie gehouden, waarbij is onderzocht welke resultaten er in 2013 behaald zijn rond de indiening van de MPG. Er blijkt nog veel te verbeteren.

SlimCalc Update vernieuwd

21-07-2014

Het updateprotocol van SlimCalc, de berekeningssoftware van Slimline Buildings, is vernieuwd. Indien u van de update-functionaliteit wilt blijven profiteren is het belangrijk om éénmalig een nieuwe installatie met de meest recente versie (1.1.3) uit te voeren.

Steekterpoort genomineerd voor Nationale Staalprijs

Steek1 17-07-2014

Brugbedieningscentrum Steekterpoort in Alphen aan den Rijn is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2014 in de categorie Utiliteit.

Persbericht: CRH Structural versterkt propositie met acquisitie Slimline vloersysteem

24-04-2014

CRH Structural, dé partner voor de ruwbouw van bouwend Nederland, zowel voor de stapelbouw als montagebouw binnen woning- en utiliteitsbouw en onder meer bekend van de merken Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Dycore Systeemvloeren en Heembeton, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Slimline Buildings B.V., ontwikkelaar en leverancier van het Slimline vloersysteem, in de Benelux.

Slimline verborgen kwaliteit van de Venco Campus

V2 23-04-2014

"Venco Campus heeft de lat voor duurzaamheid weer een stuk hoger gelegd", spreekt Stefan van Uffelen vol lof tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week. Als bekroning voor de inzet ontvangt eigenaar Cor van de Ven voor de ogen van een goedgevulde congreszaal het allerhoogste BREEAM-NL certificaat voor een opgeleverd gebouw. Dit is het meest duurzame en energiezuinige bedrijfsgebouw van Europa, een indrukwekkende noemer.

Grotere acceptatie Prefab door Architecten

28-01-2014

Het gebruik van prefab materialen wordt steeds meer geaccepteerd door Europese architecten, meldt Arch-Vision.

Artikel project Artifort in NDB Magazine

Bestaand 19-12-2013

In het decembernummer van NBD Magazine is een mooi artikel over project Artifort gepubliceerd. Bron: NBD Magazine

NU.VU: 's avonds film kijken in de collegezaal

NUVU2 05-12-2013

's Avonds film kijken in de collegezaal van overdag. Dat kan in het nieuwe, multifunctionele universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit in Amsterdam met een oppervlakte van ongeveer 31.000m2 BVO. Dit onderwijsgebouw voor 4600 studenten en ongeveer duizend universiteitsmedewerkers is onderdeel van de voortgaande transformatie van de campus van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bedieningscentrum Steekterpoort nadert oplevering

Steekterpoort7 30-11-2013

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe bedieningscentrum Steekterpoort op het terrein van de provincie Zuid-Holland aan de Gouwe ten zuiden van de hefbrug naderen voltooiing. De bijzondere wens van de architect om ronde, niet segmenteerde platen te maken voor de kopse kant van de gevel is in deze update duidelijk zichtbaar.

Artikel in Cobouw over adaptief bouwen

09-10-2013

Hoe voorkom je dat gebouwen die technisch tiptop in orde zijn functioneel volstrekt waardeloos worden? Een nieuwe bepalingsmethode moet een bouwwerk een langer en gelukkig leven geven. Een interview met Marleen Hermans van de Brink Groep die de norm vormgeeft. Door Thomas van Belzen in Cobouw.

Functieverandering als symptoombestrijding of aanpassing in bouw-DNA?

24-09-2013

Maar liefst 80% van de lokale bestuurders is voorstander van het ombouwen van leegstaande kantoorgebouwen -momenteel ongeveer 7 miljoen vierkante meters - naar een aangepaste of andere functie. Daarnaast is de absolute meerderheid van mening dat de overheid een actievere rol in de bouw zou moeten spelen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Overheid in Nederland in samenwerking met NU.nl onder 1.700 raadsleden, wethouders en andere lokale bestuurders. De resultaten onderstrepen het grote belang van bewust omgaan met aanpasbaarheid van de gebouwen die vandaag en morgen worden gerealiseerd.

Eerste BREEAM-NL Outstanding gebouw met Slimline

VC5 05-09-2013

Tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week in het Lucent Danstheater in Den Haag heeft de Venco Groep het 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Outstanding) uitgereikt gekregen voor de Venco Campus. De Venco Campus is het eerste gebouw in Nederland dat deze score behaalt. Dat resultaat werd mede mogelijk gemaakt door de toepassing van het Slimline vloersysteem.

Donald Desmet (Signum +) over Slimline

TMVW1 03-09-2013

In Gent heeft aannemer Cordeel het nieuwe TMVW-kantoor gebouwd.Het is het eerste kantoorcomplex in België dat uitgerust is met een Slimline-vloer, een vernuftige combinatie van een plafond, een installatieruimte en een topvloer. In de vloeren zit ook een betonkernactiveringssysteem van Comap verwerkt. Donald Desmet van Signum + architects legt uit waarom hij voor dit Slimline-systeem opteerde.

Dit artikel is geschreven door Tim Janssens en werd gepubliceerd op www.architectura.be.

Bouw Bedieningscentrum Alphen in volle gang

Steekterpoort4.jpg 06-08-2013

In Alphen aan den Rijn wordt hard gebouwd aan het nieuwe bedieningscentrum voor ongeveer 30 bruggen in de regio. Het slanke en lichte Slimline vloersysteem is inmiddels geplaatst.

FIFPro House opgeleverd

FP1 19-04-2013

Het nieuwe kantoorpand van FIFPro, de Federation Internationale des Footballeurs Professionnels, is opgeleverd.

Breed draagvlak voor meerdere levens gebouw

Functie 12-03-2013

De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland starten samen met de rijksoverheid en een aantal brancheorganisaties een publiek-privaat traject om duurzaam bouwen te versnellen. Steeds vaker komt de vraag op hoe gebouwen een tweede of derde leven kunnen krijgen. De duurzaamheid en toekomstwaarde van een gebouw neemt toe als dit eenvoudiger en beter aan te passen is voor ander gebruik. Een visie die Slimline Buildings met het Slimline vloersysteem volledig ondersteunt en faciliteert met een lichte oplossing die permanent bereikbare en aanpasbare installaties biedt.

Slimline behaalt milieuklasse 2A

31-01-2013

De meest recente publicatie van het NIBE vergelijkt de meest toegepaste verdiepingsvloeren op het gebied van milieukosten per m2. Het Slimline vloersysteem behaalt een zilveren positie na de houten kanaalplaatvloer, goed voor milieuklasse 2A. Daarmee is het Slimline vloersysteem 35% duurzamer dan de traditionele kanaalplaatvloer, en zelfs bijna 42% duurzamer dan de breedplaat/bollenplaatvloer. Het Slimline vloersysteem bewijst zich als een uiterst milieubewuste keuze.

Japanse revolutie in wonen, Nederlands gedachtengoed

Drager2b 14-01-2013

Op 13 januari 2013 werd in het NAI de première van ‘De Drager’, een film van John Habraken, gepresenteerd. De filosofie van professor Habraken, ‘drager en inbouw’, zoals beschreven in zijn boek “De dragers en de mensen” en door hem gedoceerd aan universiteit MIT (Massachusetts  Institute of Technology), is nu geïmplementeerd in Japan. In 2009 is daar een wet aangenomen die ‘open bouwen’ stimuleert, met als doelstelling dat nieuw gebouwde woningen meer dan 200 jaar gebruikt kunnen worden.

Bron: Open Bouwen

Venco Campus volop in gebruik

VC1a 06-12-2012

Na de opening van de Venco Campus in Eersel door ZKH Prins Willem-Alexander in september 2012 is het nieuwe eivormige gebouw van de Venco Groep inmiddels volop in gebruik. Het eindresultaat mag er zijn!

Oplevering bedrijfspand Matchvertise Oud Gastel

OG1a 06-12-2012

In april 2012 startte bouwgroep Jochems (voorheen Goldewijk Steenbergen) met de bouw van het bedrijfspand in Oud Gastel voor opdrachtgever MM&E Vastgoed. Het pand wordt in december 2012 opgeleverd en in gebruik genomen door de firma Matchvertise. Uniek zijn de betonnen buitengevel en de detaillering van de binnenafbouw.

NIEUW: SlimCalc conform Eurocode

SC2 06-12-2012

Sinds de ingang van Bouwbesluit 2012 zijn de TGB-normen NEN 6700 t/m NEN 6790 vervangen door de Eurocodes. Om de ontwerpende partijen te ondersteunen heeft Slimline Buildings haar eigen berekeningssoftware voor het Slimline vloersysteem ontwikkeld: SlimCalc. SlimCalc is nu volledig aangepast aan de Eurocode. 

Prijsuitreiking Slimline Zomeractie

Prijsuitreiking4 16-10-2012

Vorige maand werd de winnaar van de Slimline Zomeractie getrokken. Begin oktober heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden, en was de heer Smit van WAM & Van Duren de gelukkige ontvanger van de vakantiegeld-cheque van 250 euro.

Winnaar Slimline Zomeractie bekend!

21-09-2012

Begin juli lanceerde Slimline Buildings de Zomeractie. Deelnemers konden een persoonlijk Slimline Bouwhelm aanvragen en werden verzocht die (op vakantie) te fotograferen op een plek of in een situatie die hen aan snel, licht en slank bouwen met het Slimline vloersysteem deed denken. Inmiddels is de winnaar bekend!

Duurzaamheid wint met Slimline in België

Brugge2 05-09-2012

Eind 2012 zal het politiecommissariaat van Brugge verhuizen naar een gloednieuwe onderkomen met daarin het Slimline vloersysteem. De jury van de ontwerpwedstrijd beoordeelde het winnende ontwerp als volgt: “Dit project scoort zowel naar energieprestatie als naar CO2 het best. Bovendien heeft dit bouwteam zoveel mogelijk materiaal proberen te besparen door het structureelbeton te beperken en te werken met een lichte staalstructuur. Dit ontwerp heeft een aanzienlijk duurzaamheidpotentieel." 

Amstelcampus Boerhaavegebouw dubbel grondgebruik met Slimline

IMG_2858 [1280x768] 16-07-2012

De Hogeschool van Amsterdam bouwt een unieke stadscampus op de kop van de Wibautstraat: Amstelcampus. Een bruisende plek waar studenten, docenten én stad elkaar ontmoeten.

Feestelijke opening Fox Vakanties

Fox 1 verkleind 06-07-2012

De werknemers van FOX Vakanties hebben al enkele weken kunnen wennen, maar op dinsdag 12 juni werd het nieuwe pand officieel en feestelijk geopend.

Mede dankzij het Slimline vloersysteem ontving dit project het BREAAM Excellent certificaat. Na BSH is Fox is het 2e project op het C2C bedrijvenpark Park 20/20 te Hoofddorp waar Slimline de vloeren voor leverde.

Politie Commissariaat Brugge 2e project voor Slimline in België

Brugge1 18-06-2012

De bouw van het 2e project van Slimline in België vordert gestaag. Vorige maand was het gebouw tijdens de Open Wervendag reeds te bewonderen.

Bijzonder gebruik van Slimline vloer in project Venco

Venco Campus 30-05-2012

Slimline Buildings werkt mee aan een bijzonder project in het Kempische Eersel: de bouw van de Venco Campus. De Slimline-vloeren zijn in dit ontwerp in hun geheel als aanvoerkanaal aangewend, de vloeren worden niet gebruikt om kanalen in te leggen; de holte in de vloeren wordt als geheel gebruikt om lucht doorheen te transporteren.

Opening kantoorpand Fox 12 juni 2012

Art Impression FOX 30-05-2012

Dat de Slimline vloeren naadloos aansluiten op het cradle to cradle principe is wel duidelijk nu de eerste 2 kantoorpanden op Park 20|20 beiden gebruik hebben gemaakt van de duurzame vloeren van Slimline Buildings.Het pand van BSH Huishoudapparatuur is inmiddels opgeleverd en in gebruik en nu is het de beurt aan FOX Vakanties. Het pand is sinds half april in gebruik en dat gaat op 12 juni 2012 gevierd worden met een feestelijke opening.

Vencomatic wint Koning Willem I prijs

Prijswinnaars%20KWI%20-%202012 Vencomatic 11-05-2012

Op 8 mei hebben Vencomatic BV (categorie MKB) en VDL Groep BV (categorie Groot Bedrijf) de Koning Willem I Prijs 2012 ontvangen. Deze prijzen worden toegekend aan een onderneming met daadkracht, durf, duurzaamheid en doorzettings- en innovatief vermogen.

Vervolgartikel aanpasbaarheid van de draagstructuur in BouwIQ 2012/2

Artikel BouwIQ 11-05-2012

“Het combineren van materiaalreductie met behoud van comfort en flexibiliteit lijkt paradoxaal, maar is wellicht alleen een kwestie van slim construeren” volgens Roel Gijsbers.

Slimline levert ideale verbinding voor De Rotterdam

Rotterdam_impressie4 07-05-2012

Slimline oplossing voor project De Rotterdam, Kop van Zuid Rotterdam.

Het ontwerp van Rem Koolhaas gaat één van de spectaculairste en grootste van Europa worden. De drie torens worden de blikvanger van de Wilhelminakade. De Slimline vloer biedt de ideale oplossing om twee van de torens op 80m hoogte met elkaar te verbinden.

Geluidseisen volgens Bouwbesluit 2012

Vloer 3d afbeelding 20-04-2012

Geluid onhoorbaar anders in Bouwbesluit 2012.

Het nieuwe Bouwbesluit 2012 hanteert andere grootheden en andere eisen voor de interne geluidsisolatie van een bouwwerk. Daarmee loopt de wetgever in èèn klap 20 jaar achterstand op Europese ontwikkelingen in. De bouwkundige oplossingen om aan deze eisen te kunnen voldoen, blijven echter nagenoeg dezelfde.

Slimline lezing Maatschappelijk Vastgoed 20-04-2012

Maatsch. Vastgoed 16-04-2012

Maatschappelijk Vastgoed als business case

Veel partijen onderkennen de kracht van multifunctionele gebouwen, zoals MFA's en kindcentra. Maar ze krijgen de exploitatie niet rond. Kan het echt niet? Of toch wel?

Slimline Buildings biedt dé praktische en betaalbare oplossing om slim te bouwen en aanpasbaarheid van gebouwen mogelijk te maken.

Vrijdag 20 april 2012 lezing door Ger van der Zanden van Slimline Buildings: Verdienen met duurzame casco's die op functieverandering zin ingesteld.

Vroege Pasen in Eersel!

Venco1 03-04-2012

Pasen valt dit jaar vroeg in Eersel, waar de bouw van de Venco Campus goed vordert.

Slimline Buildings op Building Holland

BH 03-04-2012

Op 17, 18 en 19 april aanstaande vind in de RAI één van de belangrijkste evenementen in de bouwwereld plaats: Building Holland 2012. Slimline Buildings is aanwezig in Hal 10, stand 114. Graag tot dan!

Certificering BREEAM Excellent met Slimline

Breeam Fox 30-03-2012

Breeam Excellent ontwerpcertificaat uitgereikt voor kantoor Fox Vakanties. 

Bron: Technischgebouwbeheer.nl

BREEAM Excellent met Slimline

VencoCampus 16-03-2012

De bouw van de Venco Campus in Eersel is in volle gang. De Venco Groep investeert duurzaam in de eivormige nieuwbouw die in de loop van dit jaar opgeleverd zal gaan worden. De producent van diervriendelijke kippenei leg- en kuikenbroedinstallaties houdt bij de realisatie- en gebruiksfase van het gebouw bijzondere rekening met milieu en maatschappij.

Ook voetbalprofs kiezen voor Slimline!

FIFPro 09-03-2012

FIFPro, de Federation Internationale des Footballeurs Professionnels, is de organisatie die wereldwijd meer dan 60.000 professionele voetbalspelers vertegenwoordigt. Daarnaast werkt de organisatie nauw samen met de FIFA, UEFA en de Europese Commissie.In april 2013 zal FIFPro verhuizen naar het FIFPro House, een fantastisch nieuw onderkomen in Park 20|20 te Hoofddorp.

SBR: Slimline faciliteert toekomstige herbestemming

SBR_1 05-03-2012

In de recent door het SBR uitgebrachte publicatie 'Innovatieve draagstructuren voor functieaccomoderende gebouwen: Ontwerpen met het oog op toekomstige herbestemming' wordt het Slimline vloersysteem bijzonder geschikt bevonden voor het realiseren van functieaccomoderende gebouwen.

Bouw Amstelcampus vordert goed

Boerhaave 27-02-2012

Onlangs is de bouw gestart van het nieuwe Wibautgebouw en Boerhaavegebouw van de Hogeschool van Amsterdam. De door KPF en Studio V ontworpen gebouwen maken deel uit van de nieuwbouwplannen voor de Amstelcampus van de hogeschool.

B/S/H: Hét C2C geïnspireerde kantoor met Slimline

BSH Park2020 21-02-2012

BSH Inspiratiehuis is het eerste Cradle tot Cradle geïnspireerde kantoor dat is opgeleverd in fullservice C2C Park 20|20. Dat leverde een ware zoektochtop naar de juiste bouwmaterialen.

Crystal Court opnieuw in de prijzen

201108PRN-CrystalCourt_U0T5259 27-01-2012

FIABCI, de landenvereniging van de internationale “Confédération Internationale des Administrateurs de Biens Immobiliers“, heeft op donderdag 10 november 2011 zes projectwinnaars bekend gemaakt van de FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands 2011.

Bron: Hillen & Roosen

Flexibel Wonen is de trend

Cover%20HE4-11 25-01-2012Recent schreef Anne-Jo Visser een essay over  de flexibiliteit van het woningstelsel in Nederland, of eigenlijk het gebrek daaraan.

LEGOlisering van de Bouw

Hennes%20de%20Ridder 25-01-2012Recent presenteerde Hennes de Ridder zijn nieuwste boek: ‘LEGOlisering van de Bouw; industrieel maatwerk in een steeds sneller veranderende wereld’.

Slimline in meest C2C geïnspireerde project

Buitengevel [1600x1200] 25-01-2012Het blad Stedebouw & Architectuur heeft  een top tien van Cradle to Cradle geïnspireerde projecten. Op nummer één staat Park 20|20 met het B/S/H/ Inspiratiehuis, een creatie van William McDonough, geestelijk vader van Cradle to Cradle®.

Projectbezoek aan TMVW

thg-luchtbeeld zuid small 28-11-2011

Artikel in Bouwformatie nr. 12: Slimline in TMVW gebouw te Gent.

Dankzij de toepassing van Slimline kunnen binnen de staalconstructie overspanningen van meer dan 16 meter komen, een groot voordeel volgens architect Donald Desmet van Signum+ Architects: "Door de grote overspanningen houden we 16 meter kolomvrij, dit biedt veel ontwer- en gebruiksvrijheid.

Slimline vloer in Central Post gebouw R'dam

Central Post 25-11-2011

 Het voormalige post- en expeditieknooppunt Rotterdam CS kreeg onlangs een nieuw leven als inspirerende multifunctionele bedrijfshuisvesting. Dit nieuwe leven dankt het gebouw uit 1958 aan zijn robuuste betonkarakter. Architectenbureau Claus en Kaan Architecten benutte de karakteristieke kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp en creëerde een schoolvoorbeeld van duurzaam hergebruik van een industrieel monument. De Slimline vloer was hiervoor de perfecte oplossing

Slimline Buildings in Enervision

25-10-2011Slimline Buildings heeft uitgebreid de ruimte gekregen in de laatste editie van Enervision, het kwartaalblad van Nathan. In maar liefst een zes pagina’s tellend interview krijgen Kostas Mamalingkas en Ger van der Zanden de kans om uit te wijden over de voordelen van het Slimline vloersysteem.

Duurzaamheidscongres SBR 21 september 2011

DGBW1 12-08-2011

Duurzaamheidscongres SBR tijdens Dutch Green Building Week 2011

Wegwerpkantoor of flexibel paleis?

Wegwerpkantoor 08-07-2011

Wegwerpkantoren stoppen verspilling. Artikel van Willem Adriaanssen in de Nieuwsbrief van HEVO.

Bron: Niewsbrief HEVO April 2011

Greenwashing: gebruik en misbruik van Duurzaamheid

36-37-paradox_4_2 01-07-2011

Jos Lichtenberg stelt het gebruik en misbruik van Duurzaamheid aan de kaak in het Paradox artikel: GREENWASHING.

Slimline quote in Cobouw met project Artifort

Artifort 24-06-2011

Slimline quote in artikel in Cobouw over project Artifort.

Bron: Cobouw, dagblad voor de bouw

Kantoor TMVW te Gent start met bouw

thg-luchtbeeld zuid small 08-04-2011

Gent – In februari ging de eerste paal de grond in van het nieuw te bouwen kantoorpand voor TMVW in Gent. Het pand is ca. 10.000m2 groot en wordt in het eerste helft van 2012 opgeleverd. TMVW zal direct na oplevering het pand in gebruik nemen. Het nieuwe kantoor van TMVW is ontworpen door Signum+ architecten te Gent en zal worden gebouwd door de Belgische bouwer Cordeel Groep. Slimline zal voor dit project de vloeren leveren met een overspanningsmaat van 16.20 meter. Wij zijn trots dat wij met deze partners ons eerste project in België gaan realiseren.

Eerste paal kantoor FOX Vakanties de grond in

08-04-2011

HOOFDDORP - Maandag 28 maart ging de eerste paal de grond in van het kantoorpand van FOX Vakanties op Park 20|20, te Beukenhorst Zuid in Hoofddorp. Het pand is ca. 3.600 m2 BVO groot, incl. het reistheater, en wordt in het eerste kwartaal van 2012 opgeleverd. FOX Vakanties zal direct na oplevering het pand in gebruik nemen.

Park 20|20 wordt ontwikkeld door de ontwikkelingscombinatie Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh. Het nieuwe kantoorpand wordt in samenwerking met een team van specialisten op het gebied van duurzaamheid en de Cradle to Cradle filosofie gebouwd door IBB Kondor, onderdeel van VolkerWessels. Het plan voorziet in ca. 92.000 m2 kantoor waarvan 3.700 m2 facilitaire voorzieningen en 1.400 parkeerplaatsen.

Het kantoorpand van FOX Vakanties is het tweede project op Park 20|20 waar Slimline Buildings de vloeren levert.

Eerste Slimline vloeren geplaatst in Woongoed Flakkee

25-03-2011

De eerste platen van het kantoorproject Woongoed Flakkee te Middelharnis zijn geleverd. De uitvoerder was blij verrast over de snelheid waarmee de vloerplaten gelegd konden worden. Uiteindelijk zal dit de totale bouwtijd van het project versnellen.

Slimline Buildings en Reesink Staal in CAD Magazine

25-03-2011

Voor de realisatie van het bouwproject BSH in Park 20|20 te Hoofddorp werkt Slimline Buildings nauw samen met Reesink Staal. De complexe levering van de op maat gesneden stalen balken verloopt soepel doordat de digitale tekeningen van Slimline in één keer worden overgezet in de systemen van Reesink Staal via StruCAD van ICCS. Reden voor CAD Magazine om in de issue van maart aandacht te geven aan deze vooruitstrevende samenwerking.

BNA Onderzoek 'Zorg voor Leegstand' afgerond

17-02-2011

Door de STAGG (Stichting Architectenonderzoek Gebouwen Gezondheidszorg, in 2010 opgegaan in BNA Onderzoek) is in samenwerking met de TU Delft een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om leegstaande kantoren te herbestemmen naar zorgfuncties. Deze studie geeft ontwerpers en investeerders in (zorg) vastgoed een goed inzicht om goede integrale keuzes te maken, niet alleen voor herbestemming, maar vooral voor nieuwbouw.

"Bouwen voor de toekomst moet nu al anders"

17-02-2011

"De klassieke manier van bouwen is een verspilling van geld, materiaal en energie. Gebouwen moeten kunnen meeveranderen." Dat is de stelling van Dr. Elma Durmisevic, hoogleraar aan de  TU Twente en architect bij 4D Architecten in Amsterdam.

Prijsvergelijking Slimline en staalplaatbetonvloer

31-01-2011

Eerder publiceerde Slimline Buildings een artikel over het vergelijkende onderzoek naar de integrale bouwkosten van verschillende vloersystemen. Wat bleek? Slimline is helemaal niet duurder dan breedplaat- of kanaalplaatvloeren. In veel gevallen zelfs goedkoper.  Uit de markt kwam vervolgens de vraag of er ook een vergelijking met staalplaatbetonvloeren is gemaakt. Op verzoek heeft bbn adviseurs deze vergelijking uitgevoerd en ook hier blijkt dat integraal gezien Slimline beter scoort.

Bron: Slimline Buildings

Slimline-vloersysteem in energieneutraal en duurzaam kantoor ENDIS

20-01-2011

De casestudie EnergieNeutraal en Duurzaam kantoorgebouw In Staal (ENDIS) is een initiatief vanuit de staalindustrie. Hiermee wil de sector aantonen dat met staal een duurzaam en energieneutraal kantoorgebouw is te realiseren. Mede dankzij het Slimline vloersysteem is het integrale ontwerpteam in deze opgave geslaagd.

Het Slimline vloersysteem niet duurder dan traditionele vloersystemen!

16-11-2010

Dat is de conclusie uit een kostenvergelijkend  onderzoek dat Slimline Buildings door BBN adviseurs onlangs heeft laten uitvoeren.

Bron: Slimline Buildings

Park 20|20 eerste Cradle2Cradle gebouw in Nederland?

04-11-2010

Het eerste gebouw van Park 20|20 in Hoofddorp heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwe onderkomen voor BSH Huishoudapparaten zal over een jaar volledig voltooid zijn en wordt daarmee misschien wel het eerste cradle2cradle kantoor van Nederland. Volgens de bouwer IBB Kondor levert Slimline Buildings een grote bijdrage om deze titel in de wacht te slepen.

Crystal Court wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010

04-11-2010

Voor de vierde keer hebben de Amsterdammers hun stem uitgebracht voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Op 11 oktober maakte Wethouder Maarten van Poelgeest bekend dat Crystal Court dit jaar de prijs in ontvangst mag nemen.

Slimline Buildings in vakblad Cement

27-09-2010

In editie 06/2010 wordt uitgebreid stilgestaan bij het Slimline vloersysteem. In het artikel worden de belangrijkste constructieve aandachtspunten van de vloer besproken. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe calculatiesoftware van Slimline: SlimCalc.

Slimline in Kraanspoor: Film van AgentschapNL

16-07-2010

 Agentschap NL heeft een film gemaakt over de toepassing van het Slimline vloersysteem in project Kraanspoor in Amsterdam.

Ger van der Zanden, directeur Slimline en Julian Wolse, architect en partner bij OTH Architecten, leggen kort en helder uit welke economische en duurzame voordelen het Slimline Vloersysteem biedt bij de realisatie van een gebouw.

Klik hier om het filmpje via Youtube te bekijken.

Slimline introduceert gratis ontwerpsoftware: SlimCalc

25-06-2010

Met SlimCalc heeft Slimline Buildings software ontwikkeld voor een eenvoudige berekening van de vloerdikte, profielafmetingen en liggerindeling. Dit kan op twee manieren: via een uitgebreide ontwerpmodule, waarmee een volledig vloerveld ingetekend kan worden en waarna SlimCalc de liggerindeling bepaalt en via een snelle rekenmodule, waarbij een enkele ligger wordt berekend.

Het programma en de uitgebreide handleiding zijn te downloaden via www.slimcalc.nl.

screens_slimcalc

Bouw Open House op RDM Campus gestart

21-05-2010

Binnen Hogeschool Rotterdam is een Open House ontwikkeld als educatief instrument voor studenten Bouwkunde. Naast tentoonstellingsobject zal het ook incidenteel als podium voor evenementen en dagelijks als ontmoetingsplek voor studenten functioneren.
Het Open House is gebouwd in Innovation Dock en is een bouwwerk van vier achter elkaar geplaatste schijven die elk een constructiemethode (staal, beton, kalk/zandsteen en houtskelet) en typologie (fabriek, cultuurpaleis, kantoorgebouw en woonhuis) representeren met de daarbij behorende gevel en binnenafwerking.
Elke schijf is een dwarsdoorsnede waarop de beste materialen van vandaag en morgen zichtbaar zullen zijn.

Fabrieksgebouw Artifort krijgt nieuwe functie met Slimline

21-05-2010

De voormalige Artifortfabriek belooft een uniek woon- en werkcomplex te worden. De imposante karakteristieke façades blijven aan weerszijden het aanzicht markeren. Ook de keldergewelven blijven behouden. Daaromheen worden unieke woningen en bedrijfsruimten gecreëerd in een hedendaagse architectuur, geheel passend in de sfeer van de oorspronkelijkheid. De projectontwikkeling, realisatie en verhuur zijn geheel in handen van Maasvallei.

Start bouw van nieuwe locatie BSH huishoudapparaten

27-04-2010

Op donderdag 29 april wordt het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe locatie van BSH Huishoudapparaten op Park 20|20 te Hoofddorp, het eerste duurzame full-service kantorenpark van Nederland. Op Park 20|20 wordt de komende jaren circa 92.000 m2 kantoren op maat ontwikkeld, circa 3700 m2 faciliteiten, half verdiept parkeren en een hotel met conferentieruimten.

Slimline stijgt tot grote hoogte in Groningen

26-04-2010

In de Tasmantoren in Groningen is onlangs het huzarenstuk van de constructie voltooid. Met behulp van het Slimline vloersysteem is op 75 meter hoogte een brug tussen de twee torens gebouwd.

Bron: Vloer Technisch Magazine

Central Post blinkt uit in duurzaamheid

31-08-2009

Met een GreenCalc score label A (MIG 252) is de Central Post het duurzaamste monument van Nederland.

Klik hier voor het volledige bericht te openen.
Bron: Cobouw, Edo Beerda

Bedrijvenpark Hoofddorp volledig cradle to cradle

31-08-2009

"Een concreet punt uit het voorlopig ontwerp is volgens Coert Zachariasse (ontwikkelaar Delta Development) is bijvoorbeeld de toepassing van de Slimline vloer. Die is constructie-element, warmtewisselaar en kabelgoot ineen".

Omdat de vloer dunner wordt, bespaar je op gevelmateriaal en heel veel andere materialen.

Klik hier voor het volledige bericht.
Bron: Cobouw