Rapporten

Hier vindt u de resultaten van diverse onderzoeken naar de prestaties van het Slimline vloersysteem in relatie tot bijvoorbeeld kostprijs, brandwerendheid en akoestiek. Omdat wij op dit moment nog werken aan de afronding van onze website zullen nog niet alle rapporten beschikbaar zijn.

Slimline & Kosten

BBN Advies In dit rapport is de toepassing van het Slimline vloersysteem vergeleken met die van een kanaalplaatvloer in combinatie met verlaagd plafond, een kanaalplaat met een computervloer en een breedplaatvloer met computervloer. Deze vergelijkingen zijn gemaakt voor overspanningen van gevel- naar gevelconstructie van 16,2 meter en van van 8,10 meter. Hierbij zijn het Slimline vloersysteem en de varianten met de kanaalplaat in zowel een staal- als betonskelet doorgerekend.

De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat het Slimline vloersysteem zeker niet duurder hoeft te zijn dan een constructie met een breedplaatvloer of kanaalplaatvloer met daarop een computertegelvloer. Om het rapport te downloaden, klik hier .

Slimline & Geluidsisolatie Algemeen

Rapport Geluidsisolatie algemeen In het verleden zijn meerdere onderzoeken verricht naar de geluidsisolerende prestaties van het Slimline vloersysteem in verschillende situaties. Dit rapport is een samenvatting van een aantal van deze onderzoeken en geeft de algemene prestaties van het Slimline vloersysteem weer. Om het rapport te downloaden, klik hier.

 

 

 

Slimline & Geluidsisolatie Specifieke Bouwknoop

Slimline Geluidsisolatie Bouwknoop Dit rapport geeft een korte uitleg over de metingen die zijn verricht door het Laboratorium voor Akoestiek van de Technische Universiteit Eindhoven voor onderzoek naar het toepassen van een bouwknoop in specifieke situaties. Om het rapport te downloaden, klik hier. Indien u de bijlagen wenst te ontvangen neemt u even contact met ons op.

Slimline & Brandveiligheid

brandrapport afbeelding Dit rapport is uitgebracht door Efectis Nederland B.V. (voorheen TNO Centrum voor Brandveiligheid). Om het rapport te downloaden klik hier. Indien uw interesse heeft in de 'voorloper' van dit rapport neemt u dan even contact met ons op.
Slimline & Akoestiek

De prestaties van woningscheidende constructies worden in het nieuwe Bouwbesluit 2012 anders beschreven.

Toelichting over de opbouw en prestaties staan hierboven in het rapport: ‚ÄúSlimline & Geluidsisolatie‚ÄĚ of neem met ons contact op.

Klik hier voor het volledige artikel uit Bouwwereld van Ir. Maarten van der Niet en Ir. Theodoor Hongens van M+P Raadgevende Ingenieurs.