Ontwerpvrijheid

Slimline maakt realisatie van uitdagende ontwerpen en constructies mogelijk. Door het relatief geringe gewicht kan op bestaande constructies gebouwd worden. Dit maakt het mogelijk om te bouwen op onmogelijk geachte locaties, waardoor er unieke combinaties gerealiseerd kunnen worden in verschillende bouwstijlen.

Daarnaast zijn door het relatief geringe gewicht van de vloer grote uitkragingen en overspanningen mogelijk.

Beter binnenklimaat

ontwerp - beter binnenklimaatSlimline kan eenvoudig worden voorzien van bouwdeelactivering. Hierbij worden stralingswarmte van onder, koeling van boven en een snelle reactietijd door gebruikers als zeer comfortabel ervaren. lees meer

Efficiƫnter Bouwproces

ontwerp - efficient bouwprocessHet Slimline vloerconcept maakt bouwen sneller en eenvoudiger. Doordat Slimline gebruikmaakt van zelfdragende prefabdelen, is onderstempelen niet nodig. Daarnaast zijn de platen direct beloopbaar, waardoor het aanbrengen van installaties en de afbouw direct plaats kan vinden, zonder dat dit invloed heeft op de overige werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk meerdere bouwfases in elkaar te schuiven, waardoor een aanzienlijke besparing op bouwkosten en bouwtijd wordt gerealiseerd.


Akoestische ontkoppeling

ontwikkeling - ontwerp -akoestische ontkoppelingDe Slimline-topvloer wordt akoestisch ontkoppeld van de constructie. Hierdoor ontstaat een zeer goede isolatie met betrekking tot contactgeluid. In kantoren wordt aan de hoge eisen voldaan die aan woningen worden gesteld.

Hoge brandwerendheid

brand proefSlimline heeft een brandwerendheid van meer dan 145 minuten. Dit blijkt uit testen (uitgevoerd door Effectis, TNO) met een samengestelde vloer onder belasting.